Alimente pentru diabet tip 2

Alimentele ultra-procesate cresc riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2

Consumul alimentelor ultraprocesate este asociat cu un risc crescut de diabet de tip 2, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii francezi.

Alimentele ultra-procesate cum sunt prajelile, mezelurile și produsele de patiserie, sunt adesea bogate în calorii și sărace din punct de vedere nutrițional. Studiile anterioare au descoperit că o dietă bogată în aceste alimente este asociată cu probleme de sănătate precum boli de inimă, obezitate și anumite tipuri de cancer.

Descarca lista de cumparaturi diabet si low carb de aici http://bit.ly/listadecumparaturi

Descarca o carte de deserturi cu putini carbohidrati de aici  

Cel mai recent studiu efectuat în Franța a implicat peste 104.000 de adulți care nu aveau diabet de tip 2 la începutul studiului. Vârsta medie a participanților a fost de 43, iar majoritatea (79%) au fost de sex feminin.

Fiecare participant a completat, în medie, aproximativ șase înregistrări legate de dietă la fiecare 24 de ore. Alimentele au fost clasificate în funcție de modul în care au fost prelucrate în conformitate cu sistemul de clasificare NOVA.

Aproximativ 17% dintre participanți au avut o dietă bogată în alimente ultra-procesate. Cei care au consumat mai mult din aceste alimente au avut tendința de a avea un aport mai mare de calorii, au fost mai puțin activi și au fost mai predispuși la obezitate.

Până la sfârșitul perioadei de studiu de șase ani, 821 de persoane au fost diagnosticate cu diabet zaharat tip 2. Riscul de a dezvolta diabet de tip 2 a crescut cu 5% pentru fiecare 100 g suplimentare de alimente ultra-procesate consumate pe zi.

Autorul Mathilde Touvier a declarat:

„Alimentele ultra-procesate au caracteristici care stimulează consumul excesiv și ne fac sa uităm de alimentele sănătoase, precum cereale integrale, fructe și legume. Comoditatea, accesibilitatea, costul redus, cantitățile mari ale porțiilor dar și promovarea prin marketingul agresiv ne fac să alegem alimentele ultra-procesate.

„Pentru a identifica un produs ultra-procesat, verificați lista ingredientelor. Dacă vedeți o listă de ingrediente foarte lungă, cu o mulțime de nume care sună chimic, este probabil un indiciu bun că este un aliment ultra-procesat.”

Rezultatele studiului au fost publicate în revista JAMA Internal Medicine.

Iata 6 alternative cu putini carbohidrati care te ajuta in meniul de zi cu zi.

https://www.diabetes.co.uk/news/2019/Dec/ultra-processed-food-linked-to-increased-type-2-diabetes-risk.html