Viena, cu Dunarea ei Albastra…

Asaltul Vienei sau al ei asupra noastra, intr-o buna si minunata dimineata de primavara, cand sentimentul trairii perfecte se contura fara doar si poate, a inceput cu Cafe Sacher si prajitura emblema a orasului. Rafinat, luxos, dar nu ostentativ, inclusiv in zona preturilor, locul gazduia, intr-o rumoare placuta, persoane decente, discrete, naturale si zambitoare. Fie ca era mic-dejun sau tort, cum am preferat noi, ceasurile bune de mers pe jos si kilometrii de strabatut aveau astfel combustibilul necesar.

084Descoperirea Vienei a mers de la sentimentul coplesitor al arhitecturii, pana la valoarea expozitiilor, numarul muzeelor, o piata de sambata plina de savori si marfuri cate-n luna si-n stele sau culorile si monumentele art-nouveau.

034036Mai jos avem numai masline, din care le-am gustat pe cele mai exotice, cele rosii…In piata de delicatese Naschmarkt.

029

033Tot in piata am descoperit un restaurant italian, cu fructe de mare dintre cele mai delicioase. Si nu era singurul imbietor, aromele libaneze, turcesti, israeliano-orientale te invaluiau de-a lungul celor peste 100 de standuri.

062

Iti trebuie o relatie speciala cu orasul, timp petrecut, pentru a gusta din atractiile art-nouveau sau Jugendstil, creatiile arhitectilor Otto Wagner si Hundertwasser, sunt atatea povesti materializate in bijuterii arhitecturale…

 

073

057

051

Viena este fabuloasa si imparateasca, musteste de arta si muzica, arhitectura, orasul este viu si tanar, si surprinzator, poate fi o destinatie la fel de ofertanta si vara. Nisip si plaje, baruri cu hamacuri si sezlonguri, muzica si delicatese. Zilele fierbinti de vara se petrec in piscine in aer liber, langa cocktailuri racoritoare. Un amestec de relaxare, activitati sportive si culturale, langa apa, langa Dunarea Albastra…

image_gallery

Dar pentru asta, urmeaza alta vacanta, alte amintiri.