Secretul doctorului Fuhrman

A venit sezonul verdeturilor! Daca facem efortul sa trecem prin piata, dar si la supermarket ne putem descurca, vom fi convinsi ca e momentul sa ne aducem prin alimentatie, un bine in viata!

Iata, pe de alta parte, ce scrie Dr. Joel Fuhrman in cartea sa Sfarsitul diabetului: “Oamenii par sa stie mai putin despre nutritie decat despre orice alt subiect. Chiar si medicii si dieteticienii care participa la conferintele mele dau instinctiv raspunsul la intrebarea: Ce contine mai multe proteine- o suta de grame de calorii din friptura de vita sau o suta de calorii din broccoli? ca fiind: “friptura, desigur”. Ceea ce nu este adevarat, spune acesta. Broccoli are mai multe proteine per calorie decat multe tipuri de carne si daca mananci cantitati mari de legume verzi, primesti o cantitate considerabila de proteine.

Doctorul are o regula, cea denumita a celor 450 de grame de legume verzi pe care ar trebui sa le mancam zilnic, fie ca sunt crude sau gatite. Daca ne gandim putin si cantarim cate 150 de grame la mic dejun, pranz si cina, nu mai pare asa de mult. Iar daca stim ca un castravete mediu are deja 150 de grame, putem sa incepem sa configuram un meniu.

Pentru pranz, medicul Fuhrman spune sa ne facem din salata, felul principal. Apoi sa urmeze o supa de legume si leguminoase, iar ca desert, un fruct. Un mar sau un alt fruct, chiar banana sau para, pentru ca incarcatura glucidica a mesei va fi diluata datorita legumelor.

Are si o sugestie practica: ne sfatuieste sa facem la sfarsit de saptamana o oala mare de supa, pe care sa o punem la congelator in recipiente mici, separate, gata de folosit in fiecare zi.

Iata o salata la blender, numita Green Gorilla,pentru 2 portii:

 

Jumatate de avocado

1 banana

142 de grame de salata verde

142 de grame de spanac tanar

Mai intai se amesteca la blender avocado si banana, apoi se adauga restul de ingrediente pana se omogenizeaza.

 

O primavera verde si sanatoasa va doresc!