miscare-pentru-diabet

Miscarea recomandata persoanelor cu diabet

miscare-pentru-diabet

Va luptati cu diabetul? Faceți miscare!
Exercitiile fizice sunt bune pentru toata lumea. Si sunt deosebit de importante dacă aveți diabet. Antrenamentele pot avea efecte benefice pentru dumneavoastra, cum ar fi scăderea glicemiei și a tensiunii arteriale, vă pot stimula energia și vă vor ajuta să dormiți mai bine. Dacă exercițiile fizice intense nu sunt pentru dvs., există multe alte opțiuni.

Ce miscare fac membrii grupului Diabet, tip 2

  • Iata ce au raspuns membrii grupului Diabet, tip 2:
  • Fac 10.000 – 21.000 pasi pe zi (Tulcea)
  • 3km pe jos zilnic, si 10 minute pe bicicleta de camera (Satu Mare)
  • Alerg zilnic 1 km si ridic greutăți iar seara plimbare cel puțin 10.000 de pași!!! (Baia Mare)
  • Merg pe jos cel puțin 3o de minute iar seara cu bicicleta (Buzau)
  • Miscare cat mai multa si seara cu banda de alergare mecanica (Chisinau)
  • Alerg in curte la treburi de dimineața pana seara,animale, păsări, mîncare și am grija de un nepoțel de 3,5 ani .(Brasov)
  • În fiecare zi in jur de 15 km în 8 ore pe șantier asta incluzând și o mulțime de trepte urcate și coborâre cu materiale deci cred că e de ajuns pt o zi ! (Bacau)
  • Azi a fost la Aqua Gym, 1/2 de ora cu profesor și apoi 1 h de bazin, innot la Hotel Ramada. Merg de 2 ori pe săptămână. În rest merg pe jos cel puțin 1/2 de ora. Sănătate tuturor și succes! (Bucuresti)
  • Merg pe jos cate o ora aproape în fiecare zi, plus trei antrenamente de karate pe săptămână. (Braila)

Acum ca am vazut ce miscare fac persoanele cu diabet la noi…Hai sa vedem, ce recomandari au cei de la webmd.com pentru diabet?

Mersul pe jos

Este un mod simplu de a face exerciții fizice in aer curat. De asemenea vă poate ajuta sa va relaxati in perioade stresante. O plimbare rapidă si energica de 30 de minute – o oră, de 3 sau 4 ori pe săptămână este o modalitate de a-ti imbunatati statea de sanatate. Este ușor să începeți: luați un prieten la o plimbare în cartier sau plimbati-va până la magazin în loc să luati masina. După ce ati făcut din plimbare un obicei, poate fi placut – și motivant – să va monitorizati pașii și progresul.

miscare-pentru-diabet

Dansul

Dansul poate fi o modalitate distractivă de a face miscare. Puneti melodia preferata si dansati timp de 25 de minute, 3 zile pe săptămână pentru a vă pastra inima sanatoasa, a scădea glicemia, a scadea nivelul de stres și a arde calorii. Nici nu aveti nevoie de un partener pentru a începe. Un scaun poate fi un sprijin bun dacă aveți nevoie.

miscare-pentru-diabet

Înotul

Acesta este un exercițiu aerob care nu va solicita articulațiile așa cum o pot face alte sporturi. De asemenea, vă permite să lucrați mușchii în partea superioară și inferioară a corpului în același timp. Exercitiul in apa este bun și pentru inima dumneavoastra. De asemenea, poate scădea colesterolul și va poate ajuta să ardeti calorii serioase. Dacă este un salvamar de serviciu, spuneți-i că aveți diabet.

miscare-pentru-diabet

Hai, pe bicicleta

Lupta cu diabetul poate fi la fel de simplă ca mersul pe bicicleta. Indiferent dacă folosești o bicicleta staționara sau iesi pe drum, 30 de minute pe zi de 3 până la 5 ori pe săptămână va poate crește ritmul cardiac, scade glicemia și va poate ajuta să slăbiti fără să va doară genunchii sau alte articulații.

miscare-pentru-diabet

Urcati pe scari

Acesta poate fi un mod sănătos și ușor de a arde calorii și de a face inima și plămânii să funcționeze mai bine, mai ales dacă aveți diabet de tip 2. Urcatul și coborâtul scărilor timp de 3 minute la o oră sau două după masă este o modalitate bună de a scadea glicemia. Puteți face asta oriunde există scari, de exemplu când aveți nevoie de o pauză de la muncă.

miscare-pentru-diabet

Antrenament de forta

Folosiți gantere sau cu benzi de rezistență. Acest antrenament vă poate scădea glicemia și vă ajuta musculatura și oasele să fie mai puternice. Beneficiati la maxim dacă o faci de două ori pe săptămână – pe lângă miscarea ta aeroba. Puteți face multe tipuri exerciții acasă, cum ar fi:

Ridicati greutati, cutii de conserve sau sticle de apă
Faceti flotări
Abdomene
Genoflexiuni
Fandari

miscare-pentru-diabet

Grandinaritul

Dacă ideea de gimnastica tradiționala nu este pentru dvs., nu vă faceți griji. Timpul petrecut in grădina sau intre ghivecele de pe balcon contează atât ca activitate aerobă, cât și pentru antrenament de forță. Va pune sângele in miscare (când mergeti, îngenunchiati și va aplecati). De asemenea, intarește mușchii și vă ajută oasele (din moment ce săpați si ridicați). Si pentru ca vă aflați în aer liber, afara, nivelul dvs. de stres poate scade.

miscare-pentru-diabet

Yoga

De aproximativ 5.000 de ani yoga este cunoscuta ca o miscare cu intensitate redusa care te poate face mai puternic și mai flexibil. De asemenea, yoga poate ajuta la echilibrul interios si spiritual. Mișcărea și focusul pe respirație pot ușura perioadele stresante și pot ajuta la formarea mușchilor. Acest lucru vă poate ajuta sa mentineti nivelul glicemiei in limitele dorite.

miscare-pentru-diabet

Cata miscare trebuie sa facem?

Cel puțin 30 de minute de activitate aerobă de 5 ori pe săptămână vă pot ajuta organismul sa foloseasca mai bine insulina. Vorbim de exerciții fizice care fac inima și plămânii să lucreze intens și va cresc viteza fluxului sangvin. Dacă nu ați facut miscare o perioadă mai lunga începeți cu 5-10 minute pe zi și creșteți în timp. Daca aveti alte probleme de sanatate discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe.

Voi ce miscare faceti? Si cat de des?