Gustoase si sanatoase!

La Sala Palatului, sambata si duminica, puteti gusta supe-crema de cartof dulce sau marocana, shaorma vegetariana- da, exista..- sau mezeluri vegetale 100%! Hrana sanatoasa, testarea glicemiei, a tensiunii sau consultatii oftalmologice gratuite, sfaturi de la nutritionisti, workshop-uri de gatit sanatos, dar si activitati pentru copii: Expo Diabet- Expozitia de diabet, nutritie si viata sanatoasa.

Intrarea este libera, asa ca sunteti asteptati in numar cat mai mare! Eu am fost inca de astazi si am vazut, testat, vorbit, analizat cat se poate, restul, de maine. M-au atras produsele alimentare naturiste, destul de variate, pentru toate gusturile, dar m-am dus si cu intentia de a vedea ce sortimente, mai degraba gatite pot fi pentru cei care sufera de diabet. Am gustat din cele pe care le-am enumerat in debutul articolului si au fost delicioase: cel mai mult m-au amuzat mezelurile vegetale- ai fi jurat ca sunt salamuri, de la culoare, pana la gust, daca va vine sa credeti!20160520_133650

Am aflat si gustat o apa numita Malnas Aqua Telluris, o apa minerala terapeutica, din Romania, in recipient de ceramica, cu efecte alcalinizante, de reducere a nivelului glicemiei, colesterolului si a trigliceridelor, dar si in bolile de stomac sau cu beneficii asupra sistemului imunitar.

Astept sa particip la workshop-urile de gatit sanatos, la prezentarile pentru aparate de specialitate- mi-as lua un glucometru de ultima generatie-, vreau sa vad ce suplimente alimentare noi gasesc, ce beneficii au asupra unei stari de bine generalizate.

Medici si nutritionisti vor vorbi despre relele din zilele noastre in alimentatie, despre obezitate, dar si despre remedii, abordari vegetariene sau din domeniul acupuncturii, despre ozonoterapie- o metoda revolutionara de tratare a piciorului diabetic.

ExpoDiabet are si o zona de sport, cu demonstratii  si seminarii despre tipurile de exercitii bune pentru sanatate, specifice suferintelor fiecaruia. De asemenea, vor fi noutati in materie de sali de sport, clinici medicale si lanturi de farmacii.

Nici copiii nu au fost uitati, nu se vor plictisi, dimpotriva, pot participa la diverse ateliere de creatie si alte activitati amuzante si instructive.