Fara carne, oua, branza

Va promiteam ca va povestesc ce am mai aflat la conferinta sustinuta de dr. Michael Hollie, in care tema a fost diabetul. A vorbit si despre tipul 2, asa ca am fost ochi si urechi sa aflu mai multe si eventual un secret care sa ma faca, sa ne faca, sa avem glicemii constante si evident bune..

Sigur ca am aflat ceva, dar nu este nici pe departe o minune care sa ne faca sa mancam de toate, fara sa cantarim, chiar si din ochi, cantitatile.

Acest mod de viata alimentar, pe care il propune dr Hollie se bazeaza pe mesele formate din legume, fasole, fructe, cereale integrale, nuci si seminte.

Sigur ca este exclus zaharul. Nu putem manca alimente de origine animala si nici procesate. De asemenea, grasimile animale si in general, cantitatile mari de grasimi, chiar daca sunt vegetale. Trebuie sa uitam si de branza si de produsele lactate- acestea intretin inflamatiile din corp- si chiar pestele nu este un aliment potrivit, din cauza mercurului continut.

image2

Explicatia este simpla, spune doctorul. Rezistenta celulara, care nu lasa insulina sa transporte glucoza in celule, inseamna ca in interiorul acestora se afla grasime. Daca noi introducem mai multa grasime in organism, inseamna mai multa rezistenta celulara, deci glicemii mari.

Totul are legatura cu ceea ce mancam, iar kilogramele in plus, amenintarea obezitatii sunt la fel de periculoase pentru oricine. Exemplul japonezilor ne vine mereu in minte, ca si felul lor de a manca sanatos. Dar daca un japonez se muta si traieste in America, despre care doctorul Michael Hollie nu are cuvinte de lauda in ce priveste alimentatia, riscul de diabet 2 creste de la 10 la suta la 45 la suta!!!

Si sa nu uitam: pentru un hamburger cu cartofi prajiti trebuie sa facem sport, sa alergam o ora si jumatate. Iar unii oameni care se cred etern sanatosi au mai baut in timpul zilei si o cafea mare, cu lapte, zahar si frisca, de la fast-food.

Iar ca sa arda doar aceste calorii din pahar, trebuie sa fi alergat inca 40 de minute…