Dragos Bucur si cei 13 ani de diabet

Dragos Bucur face eforturi sa se hraneasca sanatos, “tinand cont de vremurile pe care le traim, alimentele pe care le gasim, educatia alimentara pe care o primim prin media si puzderia de fast-food-uri”, spune el.

dragos-bucur-dana-nalbaru-si-sofia

foto www.apropotv.ro

Miscarea face parte dintr-o viata ordonata, chiar daca toata ziua Dragos este pe drumuri.

A doua regula din viata lui este respectarea unui program corect de nutritie: “Eu am diabet de aproape 13 ani si duc o viata normala. Nu e ceva atat de tragic cum zice lumea: diabet! Nu-i asa! Eu am invatat sa imi iau o ora pauza de pranz. Orice as face, imi iau o jumate de ora, ma asez la masa, mananc – este extraordinar pentru orice om”.

Auzim tot timpul despre reguli alimentare, despre mese luate la intervale regulate. Sunt principii valabile pentru oricare dintre noi. Ar trebui sa faca parte din educatia de baza.

Dragos lucreaza deja cu fiica lui, Sofia: “Sofia stie ca e mult mai bine sa bea un suc de portocale proaspat facut, decat un suc acidulat. E mult mai bine sa manance fructe dimineata, decat un bol plin cu cerele numai zahar, ca e bine sa manance un peste la pranz, decat sa-si ia un hamburger”.

Pare simplu, dar asa se face diferenta intre un organism sanatos si unul schiopatand. Ceva mai complicat este sa respecti proportiile alimentelor. 55% carbohidrati din cereale integrale, fructe, legume, 15% proteine din peste, carne, lactate si 30 % din grasimi bune – uleiuri neprocesate. Pe-aici trebuie sa strecurati si dulciurile. Si nu doar pe cele clasice: de exemplu, o pizza cu blat din faina alba intra tot la categoria… bomboane.

sursa www.stirileprotv.ro