Diabetul si vremea rece

Diabetul si vremea rece


În lunile de iarnă oamenii cu toate tipurile de diabet tind să aibă niveluri mai mari de HbA1c decât în ​​lunile mai calde. Sub amenintarea zăpezii, gheții și înghețului, glicemia poate crește în timp ce temperatura scade. De aceea am adunat câteva sfaturi pentru a vă ajuta să mențineți nivelul glicemiei sub control în timpul perioadei reci a anului.


CONTINUAȚI SĂ VĂ TESTAȚI GLICEMIA

Vremea rece vă poate lăsa cu mâini reci ceea ce poate îngreuna testarea glicemiei. Totuși, nu lăsați frigul să vă impiedice sa va masurati glicemia.
Testarea periodică vă va ajuta să observati maximele sau minimele și să vă mențineți glicemia sub control. Dacă ai mâinile reci, încearcă să le încălzești pe o cană caldă sau pe un calorifer cu un prosop sau haine groase peste ele înainte de a-ți lua glicemia.


FACETI IN MISCARE

Chiar și doar puțină activitate fizică, în fiecare zi, îți poate imbunatati glicemia astfel:
– Crește sensibilitatea la insulină
– Te incalzeste, duce sangele in capilare
– Imbunatateste starea psihica


Un pic activitate în fiecare zi imbunatateste sensibilitatea la insulină (în toate tipurile de diabet), care poate ajuta organismul să regleze mai bine glicemia.
Dacă utilizați insulină aveți grijă la nivelul glicemiei în cazul în care nevoia dvs. de insulină scade. Rețineți că activitatea poate afecta glicemia până la 48 de ore.


Un pic de miscare te ajută să te incalzesti. Știm cu toții că în timp ce facem exerciții fizice ne încălzim, dar efectele nu se opresc imediat ce încetăm activitatea. Efectele pe termen lung ale exercițiului sunt de a ajuta metabolismul care mentine temperatura optima a corpului nostru câteva ore după exerciții și ajută sa avem un corp mai rezistent.

Dacă va este frig în timpul iernii, o activitate fizica în timpul zilei ar putea fi un lucru benefic.


Zicala „corp sănătos, minte sănătoasă” sună adevărat. Dacă îți menții corpul activ vei vedea că si mintea rămâne activă. Cu o minte proaspătă, veți putea face față mai multor incercari și veți lua decizii mai bune în gestionarea diabetului .
Dacă frigul de afară te oprește să faci exerciții fizice, fa miscare în casă. Dansul, săriturile, aerobicul, yoga, tai-chi-ul, urcarea si coborarea scărilor de câteva ori îți vor pune mușchii în funcțiune. Chiar și jocurile pe console precum Nintendo Wii sau Xbox Kinect te pot ajuta să te misti în confortul casei tale.


FII ATENT LA DIETA TA

Vremea mai rece îți poate afecta dieta în mai multe moduri. Oamenii tind să mănânce mai mult în timpul iernii, întrucât sunt mai predispuși să mănânce „alimente calorice”, iar călătoriile prin frig la magazine sunt inlocuite de multe ori cu comenzile online. Iata o lista de gustari recomandate in diabet.
Corpul tău poate ceare mai multe calorii pentru a se alimenta si a face fata frigului, si acesta este un răspuns natural din partea organismului. Trebuie doar să te asiguri că nu mănânci prea mult și alegi alimentele potrivite.


Cele mai bune alimente sunt cele naturale.
Semi-preparatele, mâncarea la pachet și gustările tind să aibă satisfacții pe termen scurt, adesea te fac sa-ti fie din nou foame în 2 sau 3 ore. Mesele gătite acasă și gustările naturale, cum ar fi porțiuni modeste de fructe și nuci sunt o bază excelentă pentru o dietă sănătoasă, indiferent de anotimp.
Vizitarea magazinelor este o modalitate bună de a obține o activitate suplimentară zilnica, trebuie doar să te asiguri că te imbraci bine și să iei niște mănuși calduroase pentru a transporta gențile de cumpărături.


TINEȚI BOALA LA DISTANTA


Cand ne imbolnavim, diabetul devine si mai greu de controlat.
Cand vă simțiți mai puțin bine, aveti mai puțină energie, glicemia crește semnificativ ca răspuns la răceli și viruși.
Pentru a preveni îmbolnăvirea, țineți-vă corpul cald, mâncați sănătos și verificati glicemia pentru a observa la timp tendita de creștere.
De asemenea, pentru a vă feri de gripe si raceli, discutati cu medicul despre posibilitatea vaccinarii.

TINETI DEPRESIA DEPARTE


În perioada de iarnă, mulți oameni se simt tristi. Vremea rece, neplăcută, lipsa luminii solare și grija banilor pot contribui la inrautatirea stării de spirit în lunile mai reci. Dacă puteți urma sfaturile de mai sus, veți fi într-o stare bună pentru a tine depresia departe in lunile de iarna.
Dacă în ciuda eforturilor iarna vi se pare grea, unul dintre cele mai recomandate moduri de a ține depresia sub control este să vă implicati in discutii pe diverse teme.
O discuție sincera cu familia și prietenii poate sa imbunatateasca starea ta de spirit și, dacă vrei să vorbim despre orice implică diabetul tău sau chiar sa discuti și să glumești cu alții diabetici, suntem pe grupul facebook Diabet, tip2.

Articol preluat de la https://www.diabetes.co.uk/diabetes-and-cold-weather.html