Cum folosesti sportul doar cand iti convine

Si de ce organismul nu se lasa pacalit.

Fiecare dintre noi intelege ca a face sport presupune o ora de mers la sala, de tras de fiare, alergat pe banda pana la epuizare. Apoi mai calculezi inca o ora pentru dus, uscat parul sau recompus tinuta. Poate fi si asa, daca iti face placere si ai timp. Dar oare nu mai exista alte variante?

Acum va voi povesti de ce m-am urcat pe stepper, acasa, pentru 25 de minute de miscare. Mi-am luat glicemia si am constatat ca nu era deloc imbucuratoare. Nu mancasem mult si din ce nu aveam voie, poate doar fructe mai multe. In orice caz, pastile de diabet nu puteam lua- nu era ora potrivita-, iar starea de spirit nu era deloc fericita. Normal, mi-am adus aminte ca pot face sport, ca asa cum esti mereu sfatuit, sportul este indispensabil sanatatii, iar in cazul diabeticilor, ajuta la reglarea glicemiei.

Zis si facut, m-am pus pe treaba, am transpirat si m-am bucurat cu adevarat, parca imi parea rau ca nu fac mai des. Dupa dus, m-am dus infrigurata sa vad ce spune glucometrul. Era destul de bine, se vedea ca scazuse valoarea, iata ca sportul era prietenul meu!

Peste o ora, insa, la o noua verificare, glicemia crescuse la loc. Pacat, nici asa nu rezolv, mi-am spus necajita si nedumerita.

Am aflat de curand, de la o d-na doctor la are am mers, ca dupa efort se face o hipoglicemie, dupa care valoarea urca de la sine.

Mi-am dat seama, cu ceva amaraciune, ca beneficiile sportul nu se obtin asa cum v-am povestit, ca avem un corp destept, cu regulile lui, pe care nu-l putem pacali. El este fericit cand mergem mult pe jos, pe bicicleta, cand ne trezim dimineata si facem cateva exercitii, cand miscarea este un mod de viata.

Cand vom intelege filosofia lui, vom redeveni mai sanatosi.

Voi, cand si cum faceti miscare?