Bolile noastre, ni le provocam singuri!

Daca am sta sa ne analizam gandurile, starile negative, furia, – zi de zi-, ne-am da seama de cata otrava ne administram clipa de clipa. Indoiala, suspiciunea, grijile, vinovatiile sunt tot atatea cauze pentru boli, sunt felul nestiut in care ne punem la pamant organismul. Ati observant vreodata ca atunci cand va enervati exista un punct care doare? Poate fi la stomac, il simtiti in inima, aveti o ceata dureroasa care se aseaza la tample sau ceafa. Acolo picurati durere ani intregi, suferinta, suferinta si iar suferinta. Teama, frica de ceva, de un examen, spre exemplu, va da stari de rau, va doare stomacul, simtiti cu adevarat ce poate provoca groaza de ceva. Aceste stari raman in noi, se fac rani si este suficient sa va aduceti aminte de visele in care trebuie sa dati un examen si nu reusiti sa va concentrati, nu stiti subiectul..ce cosmaruri! Ele sunt readuse la viata de fiecare data cand va e frica de ceva.

Critica permanenta, la adresa sinelui si a altora, judecarea lor, invidia, nerabdarea, maniera negativa de a vedea totul, stresul permanent ne imbolnavesc.

Dar oare, putem lucra cu mintea noastra, putem sa folosim cuvinte, indemnuri, putem linisti gandurile noastre astfel incat sa nu mai provoace dureri fizice si psihice?meditation-1287207_1280

Putem sa ne autovindecam? Da, exista o altfel de abordare in momentul in care simtim o emotie negativa. Primul pas este sa ne dam seama ce simtim si de ce. Gelozie, respingere, spre exemplu, pentru ca suntem ignorati, celalalt nu ne vede nevoile, asteptarile. Apoi, bland, trebuie sa ne retragem in noi si sa vindecam, sa indepartam durerea fizica puternica, prelungita. Sa respiram profund, sa aducem ce este cel mai important pentru noi: respiratia binefacatoare, vitala. Ati observat ca in momentele de stres, de concentrare maxima, uitam sa respiram? Pret de cateva secunde bune, corpul este crispat, lipsit de sprijin vital. Mare parte din viata noastra, asa este. Fara nicio atentie pentru ce se petrece in interiorul corpului si sufletului nostru, fara mangaiere, fara mila si intelegere pentru propria persoana.

Cuvintele pot rani, imbolnavi sau vindeca. In noi sta puterea sa ne incurajam, sa ne sustinem, sa ne laudam si sa ne felicitam pentru fiecare gand negativ care a fost alungat, pentru fiecare farama de pace, liniste, multumire pe care am stiut sa ne-o aducem, sa ne-o oferim.

Recunostinta permanenta pentru ce avem, multumirea aduc pacea sufletului si sanatatea trupului.

Puls ridicat, tensiune arteriala, gheara in piept, palme transpirate, durere de stomac sunt semnele, reactiile fizice ale unor emotii si sentimente negative, care in timp, ajung sa produca dezechilibre chimice in organism si sa ne imbolnaveasca de maladii grave, poate incurabile.

Iertarea, iubirea, acceptarea ne refac echilibrul energetic al corpului, al organului bolnav.

 

Daca v-a placut materialul, dati share prietenilor. Este un gand bun, energie pozitiva care vi se intoarce in viata.