Spaghete de dovleac low-carb

Alimente cu puțini carbohidrați: top 6 alternative low-carb

Dacă urmați o dietă cu putini carbohidrați ne-am gândit la câteva alternative pentru alimentele bogate in amidon, precum pizza, chipsurile și spaghetele. Înlocuindu-le cu legume precum conopidă, dovlecei și dovleac placintar sau chiar înlocuind pâinea cu ou si tarate, vă puteți bucura de o gamă de mese sănătoase care au mai putine calorii si sunt low-carb.

Alternativa 1: Inlocuiti orezul cu orez de conopidă

Macinati bucățile de conopidă într-un procesor de alimente timp de câteva secunde pentru a deveni granulară ca orezul. Apoi, puneti la microunde timp de șapte minute pentru a găti – mai puțin de jumătate din timpul necesar pentru a fierbe orezul obisnuit.

Orez din conopida low-carb

Alternativa 2. In loc de spaghete, dovlecei

Aceasta alternativa este foarte practica vara, când dovleceii se gasesc la piata. Puteți confecționa „tăiței” cu un spiralizator dacă aveți unul, sau pur și simplu Taiați panglici groase cu aparatul de curatat cartofii si obtineti panglici de legume în stil tagliatelle.

Spaghete de dovleac low-carb

Dovleceii și alte spaghete de legume au gust minunat atunci când sunt combinati cu spaghete konjac, de aceea poti sa încerci paste Bolognese cu jumătate de spaghete din legume.

Alternativa 3: Pizza de conopidă în loc de pizza cu faina alba
Iată un truc simplu: adaugati in orezul de conopidă gătit un ou și faina de migdale; modelați-l într-o bază de pizza pe o tavă de copt, încingeți cuptorul pentru aproximativ 15 minute si apoi adaugati garniturile si lasati sa se coaca. Aceasta este o alternativă excelentă la pizza obisnuita și este mai rapidă, deoarece nu este necesară frământarea sau cresterea aluatului.

pizza de conopida low carb

Pizza cu blat de conopida

Alternativa 4: Dovleac placintar în loc de cipsuri
Va e dor de cipsuri? Dovleacul placintar este solutia. Din el se fac chipsuri delicioase tăiate grosier sau wedges și sunt deosebit de bune acoperite cu amestecuri aromate de condimente precum za’atar, boia afumata si piper multicolor.

cipsuri low-carb

Alternativa 5: felii de vinete sau dovlecel în loc de foi de lasagna
Feliați vinetele sau dovleceii pe lungime și folosiți în locul foilor de lasagna. În timp ce faceți umplutura și sosurile, ungeți feliile de vinete sau de dovlecel cu puțin ulei și coaceți la cuptor 10-15 minute înainte de stratificare, la fel cum ați face cu foile tradiționale de lasagna.

Lasagna cu vinete si dovlecei

Lasagna low-carb

Alternativa 6: chifle low-carb în loc de pâine obișnuită
Chiflele low-carb sunt făcute aproape în totalitate din ouă și tarate. Cu toate acestea, coapte în forme arata ca niște chifle ceea ce le face ideale pentru sandwich-uri si burgeri. Introduceți-le în cutia dvs. de prânz pentru o alternativă mai ușoară la sandvișurile obișnuite sau în acele zile în care pur și simplu vreti sa faceți o schimbare. Reteta Low Carb RPD:

Voi ce gatiti low carb?

Sursa: BBC Food