beautiful-71493_1280

Un cocktail de superalimente!

Se vorbeste foarte mult despre imunitate, sa ne crestem imunitatea. De multe ori, ne gandim, eventual,  sa gasim un sirop miraculos care sa ne dea o sanatate de fier… Sa nu mai resimtim o oboseala extrema, sa nu mai racim des, sa ne ocoleasca gripa si guturaiul, sa eliminam, pe cat se poate, disfunctiile organismului, infectiile de tot felul. Nu este foarte complicat, dar sa ne mentinem sanatosi se face cu metoda, atenti la ce mancam, dar mai ales la ce ne lipseste din alimentatie.

Am rugat-o pe doamna dr. Gabriela Man sa ne ajute, sa ne sprijine cu sfaturi si explicatii. Sa ne ghideze spre cresterea  si intelegerea imunitatii.

Un mic dejun miraculos: –     fulgi de ovaz (bogati in fibre solubile si vitamine din grupul B),

  • chefir sau lapte de migdale,
  • caise uscate,
  • Goji, nuci sau alune macinate,
  • o lingurita seminte de chia si
  • o jumatate de lingurita de scortisoara.

In acest mic dejun aveti un adevarat cocktail de superalimente!

Fructele Goji deja sunt cunoscute, mentin sanatatea, tineretea.

Sa vorbim despre IMUNITATE: Episodul 1

Imunitatea reprezinta capacitatea organismului de a se apara impotriva agresiunilor de orice tip.Totalitatea organelor raspunzatoare de aceste procese formeaza sistemul  imunitar si vorbim de: maduva osoasa, timus, limfa, ganglionii limfatici, splina, apendicele, amigdalele si polipii.

Sistemul imunitar detecteaza agentii straini agresivi, distruge si elimina tot ce este strain si/sau ostil organismului. In plus, are capacitatea de a memora agresorul, pentru a reactiona prompt data viitoare cand acesta va incerca sa atace din nou (dezvolta, deci, anticorpi). Globulina (formata si eliberata in sange de catre plasma), ataca intrusii, iar limfocitele, (celulele albe), circula prin organism, neutralizand orice material strain si/sau identificat ca fiind ostil.

Imunitatea este de doua tipuri:.

  1. Naturala (prin placenta si alaptare)
  2. Dobandita: atat natural, prin expunere la agentii infectiosi, sau artificiala, prin vaccinare (imunizare artificiala)

Un sistem imunitar  slabit se manifesta printr-o sensibilitate crescuta la boli. Simptomele unui sistem imunitar slabit sunt oboseala, apatie, reactii alergice, inflamatii, diaree cronica, vindecare inceata a ranilor si, evident, infectii repetate (frecventa mare a racelilor, infectiilor urinare, episoade frecvente de herpes etc).

Stilul de viata modern este extrem de agresiv cu sistemul imunitar….

In episodul 2 veti afla mai multe. Cum sa actionam si care sunt aliatii nostri din alimentatie!

Dr. Gabriela Man

Specialist sanatatea populatiei si siguranta alimentului

www.slabestimancand.ro

contact@slabestimancand.ro